Nauk nije bauk 4

Created 04/12/2012 20:45
Na ovogodišnjem festivalu nauke „Nauk nije bauk 4“ koji je održan u Nišu 30. i 31. marta na Elektronskom fakultetu, Departman za hemiju PMF-a u Nišu, predstavio se na štandu pod nazivom „Cudesni svet hemije“. Posetioci štanda mogli su da vide izvodenje ogleda: „Duh iz boce“, „Hemijski kameleon“, „duga rastvorena u vodi“, „Silikatni vrt“, ili da sami naprave „Mlecni put“ i da pretvore „vino u vodu“. Najmladim posetiocima najviše su se dopali eksperimenti „Happy haloween“ i „Plava boca“.

Picture 018 


 

I ove godine ucesnici festivala su odlucili da izvedu na svom štandu eksperiment „Crna mamba“, koji je prethodnih godina bio jedan od najzanimljivijih posetiocima festivala. Demonstratori ovih eksperimenata potrudili su se da vecina njih bude izvodljiva i kod kuce i da su pri tom potpuno bezopasni, kako bi što više mladih zainteresovali za nauku.

Clanovi Hemijsko-ekološkog centra, koji vec tri godine postoji na Prirodno-matematickom fakultetu u Nišu, su takode predstavili svoj rad i aktivnosti koje ovaj centar sprovodi. Ovom prilikom posetiocima festivala deljeni su flajeri sa osnovnim informacijama o tome cime se centar bavi, kao i Ekobilten u kome su predstavljeni, izmedu ostalog, rezultati ispitivanja kvaliteta životne sredine u našem gradu.


Picture 023
Picture 029

STA42922
STA42929